Andreea Marinescu și Paul Scurtu, medaliați cu bronz la Campionatul European de Sambo pentru Cadeți

Stiri

La Campionatul European de Sambo pentru Cadeți, competiție care s-a desfășurat în perioada 6-8 decembrie la Riga, România a obținut două medalii de bronz, ambele fiind adjudecate de sportivii de la CSM Brăila pregătiţi de antrenoarea Carmen Constantin, Andreea Marinescu şi Paul Scurtu şi patru locuri 5, unul dintre acestea fiind obținut tot de o sportivă a clubului brăilean, Maria Naidin.
CSM Brăila a fost singurul club din țară care a avut 3 sportivi în lotul pentru europene, unde au concurat sportivi născuţi între anii 2003-2005 şi toţi au avut evoluții foarte bune.

Campionatul European de Sambo pentru Cadeți
Antrenorul Andreescu Robert, sportivii: Leonard Scurtu Paul, Andreea Elena Marinescu și Poroineanu Hondiu Daniela

La categoria 48 kg, Andreea Marinescu, născută în 2003, şi-a adjudecat medalia de bronz după ce a câștigat fără drept de apel, cu scorul 8-0, meciul cu o reprezentantă a Franţei. “Ce pot să spun, a fost o victorie clară a sportivei mele, şansa a făcut ca să văd în direct acest meci cu lacrimi de bucurie în ochi, bineînţeles”, a spus antrenoarea Carmen Constantin.

La categoria 66 kg masculin, Paul Scurtu, născut în 2003, a fost la doar 2 secunde de accederea în finală, dar oricum medalia de bronz reprezintă o încununare a muncii depuse de el pe parcursul acestui an şi a meritat-o din plin.

La această ediţie a europenelor de sambo, Maria Naidin, sportivă născută în 2005, s-a clasat pe locul al 5-lea la categoria 44 kg. O poziţie care punctează şi care va fi recompensată printr-o premiere în bani de către federaţia de specialitate.

“Mă bucur că am încheiat anul compertiţional cu rezultate remarcabile pe plan european. Sincer, mă aşteptam poate la o medalie, dar la două în niciun caz. Din delegaţia României, doar sportivii brăileni au cucerit medalii la această ediţie a europenelor de sambo pentru cadeţi de la Riga. Pentru mine este o bucurie imensă, aceşti copii au confirmat pe plan internaţional valoarea pe care o au. Naidin a fost în primul an la această categorie de vârstă, ea mai are de concurat încă doi ani la cadeţi. Poate pe undeva a contat şi faptul că, înainte de a pleca la aceaste europene, cei trei sportivi şi-au primit integral premierile pentru medaliile cucerite în competiţiile oficiale interne”, ne-a declarat antrenoarea Carmen Constantin.

Președintele Federației Române de Sambo (centru) împreună cu antrenorul Andreescu Robert, sportivii Leonard Scurtu Paul, Andreea Elena Marinescu și Poroineanu Hondiu Daniela (de la stânga la dreapta)
Președintele Federației Române de Sambo (centru) împreună cu antrenorul Andreescu Robert, sportivii Leonard Scurtu Paul, Andreea Elena Marinescu și Poroineanu Hondiu Daniela care a debutat cu dreptul in functia de antrenor al lotului national de cadeti! (de la stânga la dreapta)

Sursă: Obiectiv Vocea Brăilei