Daniel Natea- Vicecampion Mondial la Sambo

Stiri

Daniel Natea are un an nemaipomenit în sportul de performanță. În 2019, ”colosul” și-a lăsat amprenta în patru sporturi și a urcat pe podiumul de premiere al întrecerilor naționale și internaționale, totul culminând cu un titlu de vicecampion mondial la sambo. Medalie de argint pe care a obținut-o în Coreea de Sud.

Daniel Natea – vicecampion mondial la sambo

O accidentare l-a costat aurul

Daniel-Natea-Sambo
Daniel-Natea-Sambo

Evenimentul a avut loc în localitatea Cheongju și a fost transmis în direct pe Eurosport. Concursul s-a ținut în perioada 8-10 noiembrie. Au participat cei mai buni luptători din lume la această disciplină sportivă. Întrecerea a fost organizată de către Federația Internațională de Sambo. Daniel Natea a participat la categoria +100 de kilograme. El a avut patru meciuri în competiție. În optimi, el a trecut de ucraineanul Stanislav Bondarenko, în sferturi, de georgianul Beka Berdzenișvili, iar în semifinale s-a impus în fața moldoveanului Denis Tachii. Victoria l-a costat pe ”uriaș”, care s-a accidentat la picior, iar în finală nu a putut fi la 100% din valoarea sa și a pierdut aurul în fața mongolului Purevdorj Damdinsuren.

A fost prima înfrângere din cariera lui Daniel Natea la sambo, care a fost extrem de aproape de a duce munca la bun sfârșit, titlul mondial fiind ce și-a propus înaintea concursului. Sibianul a mers încrezător pe continentul asiatic deoarece, până la această competiție, el a dominat toate întrecerile de sambo. ”Colosul” a cucerit titlul național la sambo, a câștigat titlul european, o Cupă Europeană și o Cupă Mondială, majoritatea finalelor fiind contra sportivilor ruși. Țară unde s-a inventat acest sport și unde sambo este echivalentul gimnasticii la noi ca importanță.

În ciuda eșecului din finală, argintul mondial constituie o performanță uriașă pentru Daniel Natea. Succes care i se adaugă în palmaresul său uluitor. În Coreea de Sud, România a obținut două medalii, cealaltă fiind de bronz, la feminin, Natea fiind încă o dată sportivul numărul I al țării într-o competiție internațională de mare anvergură.

Daniel Natea - Cicecampion Mondial la Sambo | Viorel Gâscă - Președintele Federației Române de Sambo
Daniel Natea – Vicecampion Mondial la Sambo | Viorel Gâscă – Președintele Federației Române de Sambo

Sursă: sibiu100.ro