Informații despre regulile de utilizare a echipamentelor de concurs la competițiile internaționale

FR SAMBO Stiri

 

Pentru participarea la competițiile oficiale ale Federației Internaționale de Sambo (FIAS), s-au adoptat măsuri îmbunătățite de control al echipamentului de concurs. Sportivii care intenționează să participe la turnee trebuie să-și pregătească echipamentele de concurs în conformitate cu Regulile de organizare a competițiilor FIAS și a Regulamentului internațional FIAS.

“Federația Internațională de Sambo continuă să formeze tendințe pozitive în ceea ce privește atractivitatea vizuală a evenimentelor sportive FIAS. Acest lucru este justificat de cerințele CIO, precum și de tendințele televiziunii moderne, inclusiv transmisiunile pe internet, unde lupta pentru popularitate în spațiul media începe cu componenta majora a sportului: estetica atletismului, frumusețea și strictețea îmbrăcămintei, precum și a echipamentului de concurs al participanților.

În legătura cu cele de mai sus, vă informăm, că în anul 2024, toate competițiile oficiale FIAS se vor desfășura în condițiile unui control riguros al echipamentelor de concurs ale participanților.

Vă reamintim regulile de utilizare pentru echipamentele de concurs Sambo (Sportiv, Combat, Plaja) la competițiile oficiale FIAS.

1. Echipamentul de concurs trebuie să respecte Regulile Internaționale FIAS

Vă rugăm să rețineți, că din ianuarie 2024, pentru a participa la competițiile oficiale FIAS, este necesar să utilizați un nou model de șort pentru Sambo Combat:

a) croială largă, fără a restricționa mișcările;

b) lungimea șortului până la jumătatea coapsei;

c) șortul se strânge cu un șnur, fabricat din materialul principal;

d) materialul folosit pentru confecționarea șortului este diferit, fiind de o densitate mare (în Sambo Combat se permite priza de șort).

2. Pe vestonul Sambo (Sportiv, Combat, Plaja,) trebuie aplicat “backnumber”.

Dimensiunile de baza ale unui “backnumber” pentru vestonul Sambo:

Dimensiuni și aplicarea “backnumber” pentru veston sambo:

a) “backnumber”-ul trebuie realizat sub forma unui dreptunghi orizontal de 20×35 centimetri;

b) numele sportivului este situat în partea de sus a “backnumber”-lui;

c) nu pot fi folosite mai mult de 15 caractere (inclusiv litere, spații și puncte) pentru a

indica un nume de familie;

d) în jumătatea inferioară a “backnumber-ului se inscripționează un cod de țară din trei litere;

f) numele de familie și codul țării sunt aliniate în centrul și tipărite folosind fontul Arial Black (PANTONE Black).

Aplicarea altor litere, numere, imagini și logo-uri pe “backnumber” este interzisă.

Reguli pentru aplicarea “backnumber”-lui pe veston Sambo:

3. Echipamentul de concurs Sambo (Sportiv, Combat, Plaja) trebuie să fie licențiat FIAS.

Utilizarea echipamentelor de concurs licențiate, garantează conformitatea acestora cu standardele, Regulamentele si Regulile internaționale FIAS. La toate competițiile oficiale FIAS, participarea este posibilă numai cu un echipament licențiat FIAS.

informații despre furnizorii de echipamente licențiate pot fi obținute pe site-ul FIAS în secțiunea “Furnizori”. https://sambo.sport/suppliers

4. Utilizarea atributelor suplimentare, trebuie să fie în strictă conformitate cu Regulile internaționale FIAS.

Echipamentul de concurs Sambo la categoria “Feminin” necesita un model stabilit de tricou cu licență FIAS.

Utilizarea tricourilor fără licență FIAS la competițiile oficiale este interzisă.

În competițiile de Sambo Combat sunt prevăzute elemente de protecție (proteză dentară “kapa”, “scoică” pentru categoria “Masculin”, pieptar pentru categoria “Feminin”), a căror prezență este obligatorie!

Ghetele Sambo în culori roșu și albastru sau combinate (roșu-albastru) sunt realizate din țesături moi.

Este interzisă purtarea de îmbrăcăminte (chiloți, șosete, tricouri cu mânecă lungă) care să iasă în afara echipamentului de concurs.

Pentru a proteja articulațiile, este permisa folosirea de bandaje și benzi kinezio (un bandaj sau banda kinezio aplicate pe articulațiile genunchiului trebuie acoperită deasupra cu o genunchieră elastică de

culoarea echipamentului – roșu sau, respectiv, albastru). În partea de sus, genunchiera trebuie să acopere sfertul inferior al coapsei, iar pe partea de jos, sfertul superior al tibiei. Genunchierele de alte dimensiuni nu sunt acceptate pentru utilizare!

5. Set de rezerva echipament Sambo pentru competiții.

Fiecare concurent trebuie să aibă un set de echipament de concurs de rezervă, pentru utilizare în caz de deteriorare.

Echipamentul pus la dispoziție în zona de “Control echipamente” a competiției, se poate utiliza numai în cazul dacă echipamentul de concurs al sportivului este deteriorat în timpul meciului. După terminarea meciului, sportivul trebuie să returneze echipamentul primit: veston, șort, etc.), apoi să continue competiția folosind echipamentul de rezervă.